Cabeljaustraat 7 in Alkmaar

No items found.

Over deze woning

SFEERVOLLE, KARAKTERISTIEKE WONING IN EEN RUSTIGE BUURT VLAKBIJ HET CENTRUM VAN ALKMAAR.

Dit is dé ideale en instapklare woning voor iedereen die graag in een rustige buurt wil wonen maar wel met de reuring en gezelligheid van de oude binnenstad naast de deur. Het herenhuis is gebouwd in 1916 maar de afgelopen jaren is de woning volledig gemoderniseerd en verduurzaamd. De originele en natuurlijke elementen zijn behouden of in ere hersteld. In de hal treft u de originele wandtegels, een prachtige Jatoba vloer in de woonkamer, glas in lood ramen en de mooie hoge plafonds door de gehele woning.

Inmiddels beschikt de woning over een energielabel C mede door het isoleren van daken, het aanbrengen van HR++ glas en het plaatsen van een nieuwe CV. installatie Een uitzonderlijk hoog label voor een woning van dit bouwjaar. Het dak van de woning is uitermate geschikt voor zonnepanelen. Een verduurzaming slag die u als nieuwe eigenaar nog kunt maken.

Indeling


Op de begane grond komt u binnen in de hal waar u ook de meterkast vindt. Via de tussendeur stapt u binnen in de woonkamer. De kamer is heerlijk licht door de grote raampartijen in de erker en ruim, mede door de plafonds van maar liefst 3,09 meter hoog. Tussen het zit- en eetgedeelte staat een sfeervolle open haard. Aan de achterzijde is de keuken gesitueerd. De keuken is voorzien van een zeer complete en moderne uitrusting.
Vanuit de woonkamer en de keuken heeft u uitzicht op de tuin. Deze is via twee grote openslaande deuren te bereiken. In de tuin vindt u een praktische schuur die u meer dan genoeg opslagruimte biedt voor al uw tuinspullen en meerdere fietsen. De tuin is gelegen op zuid oosten en beschikt over een achterom.

Vanuit de woonkamer is vanuit een tweede hal een grote bergkast en het recent gemoderniseerde toilet toegankelijk.

Eerste etage


Via de woonkamer kunt u de trap op naar de eerste verdieping. Van daaruit heeft u toegang tot twee ruime lichte slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde, over de gehele breedte van de woning, heeft twee vaste kasten en grote schuifdeuren naar het balkon. De tweede slaapkamer, ook voorzien van een vaste kast, heeft een groot dakterras van ruim zes vierkante meter welke bereikbaar is via twee grote schuifdeuren.
Daarnaast treft u op deze verdieping de eerste badkamer van bijna tien vierkante meter. Deze ruimte is slechts enkele weken geleden geheel verbouwd. De moderne badkamer is heerlijk ruim en licht mede door de lichtkoepel op het dak. In de badkamer treft u een ruime inloopdouche, een dubbele wastafel, een verzonken bad en een tweede toilet. Daarnaast is er ook nog ruimte voor de wasmachine en droger welke afgescheiden staan opgesteld.

Tweede etage


Op de tweede verdieping wordt u verrast door het prachtige licht dat naar binnenvalt door het grote dakraam. Op deze etage zijn twee grote slaapkamers en een tweede moderne badkamer gesitueerd. Deze verdieping is zeer geschikt voor logées of opgroeiende kinderen.

Buiten ruimtes


Naast de heerlijke tuin met een gunstige ligging op het zuid oosten en volop privacy beschikt deze woning ook over een dakterras op het zuid oosten en een balkon aan de voorzijde van de woning.

Buurt en omgeving


De Cabeljaustraat is een doodlopende straat waardoor enkel bestemmingsverkeer de straat bereikt. De straat ligt in het zeer geliefde Nassaukwartier. Een wijk in Alkmaar die ruim is opgezet met veel groen. Aan het einde van de straat treft u het Nassauplein wat wel het mooiste plekje van Alkmaar wordt genoemd.

Aan de andere zijde van de straat ligt de Singel. Van hieruit heeft u zicht op de Grote Kerk van Alkmaar, de beroemde Molen van Piet en in enkele minuten loopt u het centrum in. De binnenstad van Alkmaar staat al jaren in de top 10 van winkelsteden mede vanwege de afwisseling van kleine boetiekjes en de grote ketens. Daarnaast heeft de stad een groot aanbod aan eetgelegenheden, een theater de Vest, diverse musea en scholen. Binnen afzienbare tijd zal ook de Europese school zich in Alkmaar vestigen.

De ringweg van Alkmaar is zo bereikbaar maar mocht u afhankelijk zijn van openbaar vervoer is dat bij deze woning ook geen probleem. Het treinstation van Alkmaar ligt op slechts enkele fietsminuten van de woning.

Parkeren


In de straat kunt u parkeren met een bewonersvergunning. De eigenaar heeft altijd wel een plekje voor de deur. Bezoek parkeert met een bezoekersschijf of kan worden aangemeld met de bezoekersapp waar een gunstig tarief voor geldt.

De afgelopen jaren heeft de eigenaar heel veel aan de woning gedaan om het wooncomfort- en genot te verbeteren. Alle punten die zijn aangepakt staan beschreven en beschikbaar ter inzage.

Bijzonderheden

Wat maakt deze woning bijzonder?


- de rustige ligging van de woning nabij het centrum van Alkmaar is uniek
- een viertal slaapkamers van goed formaat
- twee moderne badkamers en een nieuw toilet uit 2022
- de woning is grotendeels voorzien van HR ++ glas, een cv ketel uit 2019, nieuwe isolatie en dakbedekking
- de woning is instapklaar

Nieuwsgierig geworden?

Ben je ook enthousiast geworden over
Cabeljaustraat 7 in Alkmaar
neem dan nu contact op!