Hornwaard 160 Alkmaar

No items found.

Over deze woning

Wilt u rustig en royaal wonen maar wel nabij het centrum van Alkmaar?

Deze grote drive in woning met maar liefst 4 slaapkamers, een grote woonkamer, twee balkons en een tuin op het westen ligt op slechts 6 minuten fietsen van het centrum van Alkmaar. Parkeren kunt u hier nog voor de deur op eigen terrein of in de inpandige garage.

Omgeving

De woning staat in een kindvriendelijke wijk met diverse speelplaatsen in de directe omgeving. Winkelcentrum Muiderwaard voor alle dagelijkse boodschappen ligt op korte afstand maar ook de binnenstad van Alkmaar is nabij. Openbaar vervoer, (basis)scholen, een treinstation en uitvalswegen treft u ook in de directe omgeving. Parkeren op eigen grond of de auto in de garage plaatsen, beide is mogelijk. De garage is circa 18m2 groot en voorzien van elektra. Naast een auto is er nog voldoende ruimte voor het stallen van fietsen en overige spullen. De garage is ook inpandig bereikbaar.

Welkom

Parkeer de auto voor de deur en stap binnen in de hal met direct de deur naar de inpandige garage en de meterkast. Wanneer u verder loopt bereikt u de eerste slaapkamer, de bijkeuken en de tuin. Tevens treft u hier het toilet.
U kunt hier ook direct de trap op naar het woongedeelte.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping treft u het woongedeelte met aan de achterzijde de zithoek. Deze etage is ruim en heerlijk licht door de grote raampartijen aan weerszijden. Via de openslaande deuren in de woonkamer bereikt u het tweede balkon.
Dit balkon heeft een gunstige ligging op het westen en dit is een heerlijke plek om van de laatste zonnestralen te genieten. Wilt u liever schaduw op de balkons? Elektrische zonwering is aanwezig aan beide zijden. Door de U vormige indeling is het zitgedeelte deels gescheiden van de keuken en het eetgedeelte.

De keuken is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Vanuit de keuken heeft u direct toegang tot het aangrenzende balkon. Tussen het woon- en eetgedeelte treft u de trapopgang naar de tweede verdieping en twee vaste kasten.  Vanuit de keuken stapt u zo op het heerlijke balkon aan de voorzijde van de woning. Dit balkon is gelegen op het oosten waardoor u hier in de vroege ochtend met de eerste zon heerlijk kunt genieten van een kopje koffie.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers van goed formaat. De grootste slaapkamer ligt aan de voorzijde over de gehele breedte van de woning. In de kamer is een vaste kastenwand geplaatst. De nette badkamer op de tweede verdieping is voorzien van een  toilet, een douche en wasmeubel.

Begane grond

Op de begane grond is een vierde slaapkamer met wastafel. Vanuit deze kamer heeft u zicht op de tuin. Deze kamer is ook zeer geschikt als werk- of hobbykamer. Op de begane grond treft u ook de bijkeuken waar tevens de CV installatie is opgesteld. Een ideale ruimte voor de wasmachine en de droger en eventueel andere spullen. Het tweede toilet is ook op de begane grond gesitueerd.

Tuin

Een heerlijke tuin met een goede ligging op het westen. Het bovengelegen balkon fungeert gedeeltelijk als overkapping en is een heerlijke plek om beschut in de schaduw te zitten. De tuin is toegankelijk vanuit de bijkeuken.

Kansen

De begane grond van deze woning biedt volop mogelijkheden om aan te passen naar eigen wens. Zo is bij veel woningen de begane grond uitgebouwd, een kantoor aan huis gerealiseerd of  een tweede keuken en/of badkamer gecreëerd door de garage op te offeren of te verkleinen. Kortom een etage om indien gewenst geheel naar eigen smaak in te delen.

Bijzonderheden

Wat maakt deze woning bijzonder?
  • de goede ligging in een kindvriendelijke woonwijk nabij voorzieningen en het centrum van Alkmaar
  • voortuin waar geparkeerd kan worden op eigen grond, een ruime achtertuin én twee balkons
  • vier slaapkamers van goed formaat
  • een begane grond die indien gewenst geheel naar eigen smaak kan worden ingedeeld

Nieuwsgierig geworden?

Ben je ook enthousiast geworden over
Hornwaard 160 Alkmaar
neem dan nu contact op!