Kennemerstraatweg 103 te Alkmaar

No items found.

Over deze woning

Een uitgelezen kans voor wie kiest voor ruimte, houdt van historische bouw én graag vlakbij het stadscentrum en uitvalswegen woont!

Dit mooie klassieke herenhuis (anno 1907) telt maar liefst 228m2 woonoppervlak en ligt op een prima bereikbare plek, en toch vlakbij het historische stadscentrum met een groot aanbod aan cultuur, winkels en horeca.

Het herenhuis staat aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar, pal tegenover De Hout, het oudste stadspark van Nederland.

Binnen 5 minuten loopt u naar de historische binnenstad van Alkmaar. Station (5 fietsminuten), uitvalswegen (ring/A9 op 5 autominuten), strand/bos/duinen (8 km) binnen handbereik.

De boodschappen zijn snel gedaan, want u vindt zowel de grote supermarkten als de kleine middenstand (bakker, groenteboer, slager) vlakbij. En dat alles op slechts 40 km afstand van Amsterdam.

Vier woonlagen: de begane grond is een grote ruimte (evt. te verbouwen tot gastenverblijf/appartement); op de 1e verdieping een woonetage met open keuken en terras, op de 2e verdieping 3 kamers en een badkamer, daarboven een zolderetage met badkamer.

De sfeer van de vorige eeuw is nog terug te vinden in allerlei details, zoals de voordeur, de gevel en de balkon-balustrades.

Bewoners aan het woord
We hebben hier jarenlang met veel plezier gewoond; we zijn nu toe aan iets kleiners. Het was prachtig wonen in een huis met geschiedenis. Het huis is licht en ruim en de ligging is fijn.

Een park aan de overkant, de binnenstad dichtbij en om de hoek goede kleine winkels voor alles wat je vers wilt kopen. Alkmaar is een fijne omgeving om te wonen; vlakbij de kust en een groot cultuuraanbod binnen handbereik. ‘De auto kunnen we praktisch altijd voor de deur kwijt.’ Voor ons vanzelfsprekend, maar voor geïnteresseerden vast van belang.

Indeling

Via de hal komt u in het trapportaal. De gang achter de trap biedt wegzetruimte voor bijvoorbeeld fietsen, en er is een toilet.

Het pand verkeert in uitstekende staat. In de afgelopen jaren zijn alle belangrijke onderhoudswerkzaamheden gedaan en het schilderwerk is goed bijgehouden.

De woning beschikt over een energielabel C. Het dak en de gevels zijn extra geïsoleerd en dubbel glas is aangebracht.

De begane grond bestaat uit één grote ruimte, die tot op heden in gebruik is als atelier/bedrijfsruimte.
Via een grote glazen schuifpui komt u in de achtertuin, gelegen op het zuidoosten.

Eerste verdieping

De woonkamer op de eerste etage heeft kenmerkende hoge plafonds, die mooi zijn afgewerkt met gipsen ornamenten. Einde middag valt het zonlicht de huiskamer in. De keuken aan de tuinzijde grenst aan een ruim terras op het zuidoosten: zon van de vroege ochtend tot diep in de middag.

De woonkamer en de open keuken zijn voorzien van een eikenhouten vloer.

Tweede verdieping

De tweede etage telt drie kamers plus een badkamer met douche en toilet.
De slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft ingebouwde kasten en openslaande deuren.

Derde verdieping

De zolderetage heeft een grote kamer met enkele ingebouwde kasten en aan de straatzijde een erker.
Aan de achterzijde is een tweede slaapkamer en een recent aangelegde badkamer met douche en toilet.

Dakterras & tuin

Op het dakterras kunt u ’s zomers ontbijten of lunchen in de zon met uitzicht op het groen, terwijl u in de verte de carillons van de binnenstad hoort spelen.

De beschutte achtertuin, gelegen op het zuidoosten, is bereikbaar via de schuifpui op de begane grond of via het dakterras op de 1e etage.

Bijzonderheden

Nieuwsgierig geworden?

Ben je ook enthousiast geworden over
Kennemerstraatweg 103 te Alkmaar
neem dan nu contact op!