Looierstraat 24 Alkmaar

No items found.

Over deze woning

Rustig en luxe wonen op een prachtige plek in de kindvriendelijke buurt 't Rak Zuid, aan de rand van het park Rekerhout. Aan het einde van de Looierstraat staat deze instapklare eindwoning met vier slaapkamers, een zeer ruime badkamer boordevol luxe, een lichte woonkamer en een moderne keuken. De tuin grenst aan twee kanten aan het park, met bomen en beplanting die voor optimale privacy zorgen.

Woning


De ligging is fantastisch, aan het einde van de straat en pal aan de Rekerhout. Aan de voorzijde zijn twee deuren, van de (fietsen)berging met speels schuin dak en van de hal. De ruime hal is een mooie ruimte met een brede inbouwkast, trapopgang en de nette toiletruimte. Niet alleen in de hal, maar ook in de uitgebouwde woonkamer ligt een stijlvolle eikenhouten vloer. Door de grote ramen in de woonkamer, aan de zuid- en westkant, valt veel licht naar binnen. Openslaande deuren bij het zitgedeelte geven toegang tot de achtertuin.

In de ruime keuken met donkere tegelvloer staat een moderne hoekopstelling met een kook-/ziteiland, waar de kookliefhebber uren plezier aan gaat beleven. Deze keuken biedt veel bergruimte en de inductie kookplaat, plafond afzuiging, vaatwasser, koel-/vriescombinatie, een gewone oven en een combi heteluchtoven met magnetron functie zijn ingebouwd.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping zijn de mooie overloop, drie slaapkamers en de vergrote badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde is, vanwege de grootte, geschikt als werkkamer, kleedkamer of baby-/kinderkamer. Aan de achterzijde zijn twee mooie slaapkamers met een dakkapel en prachtig uitzicht naar de tuin en Rekerhout.

De zeer ruime badkamer is het toonbeeld van luxe en comfort. Bij het grote raam kun je badderen en de inloopdouche met regendouche is heerlijk ruim. Verder zie je inbouwverlichting, een handdoekenradiator en een groot badmeubel met spiegelkast en waskom.

Tweede verdieping

Een vaste trap geeft toegang tot de tweede verdieping, verdeeld in een overloop/wasruimte en een ruime slaapkamer met dakraam. De slaapkamer heeft, vanwege het schuine dak met hoge nok en de groene kleur op de muur, een rustige en ruimtelijke sfeer.

Buitenruimte


Aan de voorzijde, naast de openbare parkeervakken, is de leuk aangelegde voortuin met gevarieerde beplanting. Links van de woning is een achterom gecreëerd, afgesloten met een poort.
De achtertuin is een oase van groen, gesitueerd op het westen. Aan twee kanten grenst de tuin aan de Rekerhout, met hoge bomen en beplanting die voor privacy zorgen. In de tuin zijn meerdere plekken om buiten te zitten, zowel in de zon als schaduw. Het achterste deel van de tuin, circa 16m2, wordt gehuurd van de gemeente Alkmaar, de zijtuin is al jaren in gebruik, deze zijn niet meegerekend in de oppervlakte van de tuin.

Omgeving


De Rekerhout is een prachtig park waar je kunt wandelen, hardlopen en waar kinderen volop kunnen spelen. Zo zijn er een kinderboerderij, basketbalveld, tennisbanen en een natuurspeelplaats. Na 5 minuten lopen sta je bij winkelcentrum De Mare met supermarkten, vele winkels en speciaalzaken. Kinderopvang, basis- en middelbaar onderwijs bevinden zich in de nabijheid. Wil je naar de binnenstad? Het is iets meer dan 10 minuten fietsen en er is een goede busverbinding. De N9 richting Den Helder, De N245 richting Schagen en de Ring Alkmaar zijn goed bereikbaar. Zo is het slechts 8 kilometer naar de A9 richting Haarlem, Amsterdam en Schiphol.

Bijzonderheden

Wat maakt deze woning bijzonder:


- Woonoppervlakte van ca. 121 m2 en maar liefst 4 slaapkamers
- Mooie uitbouw aan de achterzijde
- Moderne keuken, badkamer en toiletruimte
- Prachtige ligging aan de Rekerhout
- Geen doorgaand verkeer in de straat
- Fraaie, zonnige tuin met veel privacy
- Het achterste deel van de tuin wordt gehuurd van de gemeente Alkmaar (huurprijs € 152,96,- per jaar)
- Energielabel C

Nieuwsgierig geworden?

Ben je ook enthousiast geworden over
Looierstraat 24 Alkmaar
neem dan nu contact op!