Prins Hendrikstraat 8 te Alkmaar

No items found.

Over deze woning

Sfeervolle, karakteristieke woning in een geliefde buurt aan de rand van het centrum van Alkmaar.

Dit is een ideale woning voor iedereen die graag in een rustige buurt wil wonen maar wel met de reuring en gezelligheid van de oude binnenstad om de hoek. Deze woning met een beeldbepalend karakter biedt u volop mogelijkheden. De woning is gebouwd in 1902 en in de jaren ’80 is deze uitgebreid met een extra verdieping.
Kom binnen en laat u verrassen door de mogelijkheden!

In de woning zijn een aantal mooie details bewaard gebleven zoals een granito vloer in het voorportaal, glas in lood ramen en het houtsnijwerk van de kozijnen, deuren en de trapopgang.

INDELING

Via het voorportaal met meterkast stapt u binnen in de hal. Hier valt de hoogte van maar liefst 3,10 meter direct op. In de hal treft u de trapopgang naar de eerste verdieping, de kelderkast en een grote bergkast. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer.

De lange woonkamer met aan de voorzijde prachtige glas in lood ramen heeft een aansluiting voor een haard en openslaande deuren naar de tuin. In de woonkamer ligt een massief houten vloer.

Via de hal komt u ook in de keuken met volop bergruimte in de boven- en onderkastjes. Aan de keuken grenst een praktische bijkeuken met de CV opstelling en ruimte om de wasmachine en droger te plaatsen. Deze ruimte is heerlijk licht door de dakkoepel en de grote raampartijen met zicht op en toegang tot de tuin. Het toilet met fontein is geplaatst achterin de bijkeuken.

EERSTE VERDIEPING


Vanaf de overloop op de eerste verdieping heeft u toegang tot vier slaapkamers en de badkamer. Alle kamers verschillen in afmetingen en variëren van circa 6m2 tot 12m2 groot. Twee slaapkamers aan de achterzijde van de woning met uitzicht op de tuin en twee slaapkamers aan de voorzijde van de woning. Twee slaapkamers zijn voorzien van praktische opbergkasten. De badkamer met wastafel en douche is gelegen tussen twee slaapkamers in.

TWEEDE VERDIEPING

Op de tweede verdieping vindt u de vijfde slaapkamer met aangrenzende grote voorzolder. Aan de achterzijde is een dakkapel geplaatst. Op deze etage is ruimte om een kleine werkkamer te realiseren, een bergvliering of mogelijk heeft u andere ideeën voor deze ruimte.

DE TUIN


Vanuit de woonkamer middels de openslaande deuren of de bijkeuken bereikt u de tuin met een ligging op het westen. Naast de woning ligt een steeg waar meerdere buren eigenaar van zijn.

Via deze afgesloten steeg kunt u met de fiets de achterom van de woning bereiken. Achter in de tuin staat een grote berging waar volop ruimte is om meerdere fietsen en tuinspullen op te bergen.  

OMGEVING VAN DE WONING


De ligging van de woning is heerlijk rustig en dat op nog geen 5 minuten lopen van het centrum van Alkmaar met alle dagelijkse voorzieningen en een groot aanbod aan horeca, theater en musea. Voor een boodschap loopt u zo het centrum van de stad in of richting de N.G. Piersonstraat naar een van de specialiteitenwinkels.

Voor ontspanning wandelt u naar het Kennemerpark in of naar Cultuurpark de Hout. Een sportschool treft u ook om de hoek. Kortom een woning aan de rand van de binnenstad met alle voorzieningen op loopafstand. In de straat zijn diverse speeltuinen voor kinderen en doordat er alleen bestemmingsverkeer in de straat komt kunnen de kinderen hier veilig spelen.

Parkeren in de straat gaat middels een vergunning en er is bijna altijd een plekje voor de deur te vinden. Voor bezoek kan er gebruik worden gemaakt van de bezoekersvergunning. Reist u met de auto naar uw werk, in enkele minuten rijdt u op de ringweg van Alkmaar. De woning is ook goed met het openbaar vervoer te bereiken, een bus stopt om de hoek en het station van Alkmaar ligt op fietsafstand.

Bijzonderheden

Wat maakt deze woning bijzonder:

  • rustige ligging nabij het centrum van Alkmaar en op korte afstand van voorzieningen
  • grote hoekwoning met maar liefst 5 slaapkamers
  • mooie originele elementen zijn in de woning bewaard gebleven

Nieuwsgierig geworden?

Ben je ook enthousiast geworden over
Prins Hendrikstraat 8 te Alkmaar
neem dan nu contact op!